Jedz mało i chudnij

Skuteczna
dieta oznacza jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich proporcjach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
dobrej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można jadać sporadycznie, czyli bardzorzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w planie
żywienia.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
zbiera kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne konsumowanie jest
kluczem do efektywnego
szczuplenia. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
konsumując mało możemy czuć się syci,
naukowcy to opisali. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są ogromnie
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
zjadać rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe, mają w
sobie to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być najlepszej
jakości, bo tylko wysoka jakośćjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : tania levitra
kamagra zel